MONTEBELLORITTET 2018 ER AVLYST

Vi må desverre meddele at årets Montebelloritt er avlyst. Se pressemelding i denne nyhetssaken
22/3-2018

Montebellorittet som har vært arrangert i sin nåværende form siden 2000, må dessverre melde at årets ritt er avlyst. Rittet har vært et samarbeidsprosjekt med Sande Sportsklubb og Konnerud IL med start i Sande og med mål på Konnerud skistadion. Etter fjorårets ritt besluttet Konnerud IL å trekke seg ut av arrangementet, og vi hadde et håp om at vi kunne klare å arrangere årets ritt med kun dugnadshjelp fra vår egen klubb, sier rittleder av fjorårets Montebelloritt og leder av arrangøren skigruppa i Sande Sportsklubb Hans Jørgen Evensen.

 

Dessverre er det fra 2018 innført nye regler fra myndighetene der alle vakter må ta kurs for å kunne stå trafikkvakt i traseene. Montebellorittet, spesielt på Konnerudsiden, har behov for mange vakter og vi makter ikke å fylle myndighetenes krav med en helt ny organisasjon på Konnerudsiden. Da ble dessverre avgjørelsen om avlysning relativ enkel sier Evensen.

 

Vi takker alle deltakere og ikke minst den enorme gjengen av frivillige dugnadsfolk som har gjort Montebellorittet til en solid vårklassiker blant terrengsyklistene, og beklager at vi ikke har annet valg enn å avlyse årets ritt. Vi er i en prosess for å se på et enklere arrangement som ikke involverer noe særlig sykling på kommunale og fylkeskommunale veier med start og mål på Montebello arena sammen med sykkelgruppa i Sande Sportsklubb. Det er fortsatt over 1,5 meter med snø på Vestskauen, og vi er heller ikke sikre på at snøen forsvinner fram til 17. mai. Derfor er heller ikke dette et alternativ for å gjennomføre årets ritt avslutter Evensen.

 

Alle de som har meldt seg på hittil får refundert 100% av det de har betalt. Deltagerne det gjelder bes sende navn og kontonummer til post@montebellorittet.no innen 4. april.

 
© Montebellorittet
PB 76
3071 SANDE